Telefon: +381 69 2717 777 Radno vreme: Pon - Pet: 11:00 - 19:00, Vikendom: 11:00 - 17:00 Adresa: Vrtlarska 7b, 11 080, Zemun
Header

Oralna Hirurgija

Dežurni stomatolog NeoSmile Dr Ljiljana Tomašević. Bol u zubima i ustima najčešće nastaje od kvara zuba, nicanja umnjaka, parodontalnih džepova ili od povreda zuba . Dežurni Stomatolog Neosmile dr Ljiljana Tomašević je tu za vas 24/7 .


Oralna hirurgija je grana stomatologije, koja kod ljudi uglavnom izaziva strah i nelagodu. Ustvari, uz odgovarajuću anesteziju i uputstva, kojih se pacijent treba pridržavati nakon intervencije, nelagodnost može biti svedena na minimum. Takođe, uz pomoć oralne hirurgije mogu da se otklone razni problemi pacijenata koje uzrokuje zub, a može biti i poslednja nada da se taj zub sačuva. Kada se iscrpe sve mogucnosti nehiruškog lečenja pribegava se hiruškim intervencijama. Ciste na vrhovima korena, gnojne kese, prelomi korena zuba, rast umnjaka i njihova impakcija i uznapredovala parodontopatija najčesce su hiruške intervencije.


Hirurško vađenje zuba


Umnjaci su poslednji zubi koji niču, obično između 16. i 20. godine. Vilice su već formirane i često za nicanje umnjaka nema dovoljno mesta. Nicanje može biti jako bolno i praćeno stalnim upalama procepnog tkiva, kao i pritiskom koji mogu dovesti do pomeranja ostalih zuba. U tim slučajevima se radi hirurško vađenje umnjaka. Dobrom dijagnostikom i terapijom hirurška intervencija može proći jako dobro i sa manje bola.


Apikotomija


Apikotomija, odnosno resekcija vrha korena obavlja se kako bi se spasio zub i ne bi morao da se izvadi. Ciste, periapikalne promene, kao i gnojne kese na vrhu korena stalni su izvor infekcija i mogu ugroziti Vaše zdravlje u vidu fokalnih žarišta koja se mogu manifestovati na razne načine kao povišena sedimentacija, bolovi u zglobovima, čak i opadanje kose na pečate.