Telefon: +381 69 2717 777 Radno vreme: Pon - Pet: 11:00 - 19:00, Vikendom: 11:00 - 17:00 Adresa: Vrtlarska 7b, 11 080, Zemun
Header

Protetika

Dežurni stomatolog NeoSmile Dr Ljiljana Tomašević. Bol u zubima i ustima najčešće nastaje od kvara zuba, nicanja umnjaka, parodontalnih džepova ili od povreda zuba . Dežurni Stomatolog Neosmile dr Ljiljana Tomašević je tu za vas 24/7 .


Protetika je grana stomatologije koja se bavi nadoknadom izgubljenih zuba i okolnih mekih i čvrstih tkiva koja se gube prilikom njihovog vadjenja. Zdravi zubi i pun zubni niz osnova su dobrog zdravlja i funkcije zvakanja. Gubljenjem zuba gubi se funkcija. Savremena protetika omogućava da svojim pacijentima pružimo nadoknade izvađenih zuba. Ovi zubi i u estetskom i u funkcionalnom smislu mogu da nadomeste nedostatak jednog ili više zuba. Koju vrstu nadoknade biramo zavisi od dobre procene strucnjaka i trenutne situacije u ustima.


Metalokeramičke krunice i mostovi


U slučajevima kada zub ne može da se rekonstruiše plombom ili kada treba nadoknaditi jedan ili vise zuba rade se metalokeramičke krunice – navlake i mostovi. Na metalnu osnovu nanose se slojevi keramike čime se postiže čvrstina i prirodan izgled zuba.


Bezmetalne krunice i mostovi


Bezmetalne krunice i mostovi su najsavremeniji sistem nadoknade zuba. Bezmetalnu keramiku karakteriše vrhunska estetika i čvrstina. Zbog odsustva metala ispod keramike zub dobija prirodan izgled i providnost. Prednost bezmetalnih krunica je odsustvo povlačenja i prebojenosti desni sto se kod metalokeramičkih krunica i mostova ponekad dešava.